Netmak

    blog o modzie na Siebie

    Nalewka pomarańczowo – kawowa

    /
    /
    /
    483 Odsłon

    Na litr:

    • 4 duże pomarańcze,
    • litr spirytusu 60 %,
    • 20 ziaren świeżo palonej kawy,
    • 15 łyżek cukru,

    Przygotowanie:
    Dobrze wyszorowane pomarańcze delikatnie zacinam. W ponacinaną skórkę pomarańczy wciskam ziarenka kawy. Tak przygotowane cytrusy z kawą wkładam do słoja, wsypuję cukier i zalewam czystym spirytusem. Zakręcam i wstrząsam całą zawartością. Po wymieszaniu naczynie odstawiam w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Po tym czasie zlewam nalew i przecedzam za pomocą gazy. Po przecedzeniu całość zlewam do butelek.

    Jak użyteczny był ten post?

    Kliknij gwiazdkę, aby ocenić wpis!

    Średnia ocena 1 / 5. Liczba głosów: 1

    Dotychczas brak głosów! Jako pierwszy oceń ten post.

    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Linkedin
    • Pinterest

    1 Komentarze

    1. robie podobnie ale kawe wrzucam sama I do tego dodaje 5 gozdzkow a zamiast cukru dodaje golden syrop rozrobiony z woda ,,ostatnio zrobilem na bimbrze I wyszla znakomita

    Zostaw komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny