Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Cześć

Zmień ustawienia blokowania reklam !!! Rozwój bloga finansowany jest dzięki reklamie - wspieraj wolny internet.

Kategoria: Domowe alkohole

Składniki: 900 g rozdrobnionych daktyli, 450 g dojrzałych bananów, 900 g cukru rozpuszczonego w 0,5 l wody, 150 ml zimnej herbaty, 5 g kwasku cytrynowego, 5 g pożywki dla drożdży, 5 g enzymu pektynowego, 5 g uniwersalnych drożdży winiarskich, Tabletka pirosiarczanu potasu, Wykonanie: Do garnka wkładamy obrane i pokrojone banany. Zalewam je litrem wody i […]
img
Z takiej ilości składników otrzymamy wino półsłodkie. Składniki: 450 g suszonych fig, 225 g suszonych owoców dzikiej róży, 675 g cukru, 5 g kwasku cytrynowego, 5 g enzymu pektynowego, 5 g pożywki dla drożdży, Drożdże winiarskie szczepu „ Tokay”, Tabletka pirosiarczanu potasu. Wykonanie: Do plastikowego wiaderka wkładam pokrojone kawałki fig i suszone owoce dzikiej róży. […]
img
Do wyrobu wina z jabłek używam dojrzałych papierówek, złotej renety, jonatan choć jest o wiele więcej pracy cieszę każdej jesieni staram się zrobić choć jeden balon wina. Dojrzałe jabłka są świetnym i niedocenianym owocem, z którego możemy wyrabiać wino słodkie lub półsłodkie. Zawieją dużą ilość cukru, są lekko kwaśne i soczyste. Przedstawiane przeze mnie przepisy […]
Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny