Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Cześć

Zmień ustawienia blokowania reklam !!! Rozwój bloga finansowany jest dzięki reklamie - wspieraj wolny internet.

Strona główna / Domowe alkohole / Przepisy na nalewki / Nalewka pomarańczowo – kawowa

Nalewka pomarańczowo – kawowa

/

Na litr:

  • 4 duże pomarańcze,
  • litr spirytusu 60 %,
  • 20 ziaren świeżo palonej kawy,
  • 15 łyżek cukru,

Przygotowanie:
Dobrze wyszorowane pomarańcze delikatnie zacinam. W ponacinaną skórkę pomarańczy wciskam ziarenka kawy. Tak przygotowane cytrusy z kawą wkładam do słoja, wsypuję cukier i zalewam czystym spirytusem. Zakręcam i wstrząsam całą zawartością. Po wymieszaniu naczynie odstawiam w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Po tym czasie zlewam nalew i przecedzam za pomocą gazy. Po przecedzeniu całość zlewam do butelek.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić wpis!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Komentarze

  1. robie podobnie ale kawe wrzucam sama I do tego dodaje 5 gozdzkow a zamiast cukru dodaje golden syrop rozrobiony z woda ,,ostatnio zrobilem na bimbrze I wyszla znakomita

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny