Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Cześć

Zmień ustawienia blokowania reklam !!! Rozwój bloga finansowany jest dzięki reklamie - wspieraj wolny internet.

Nalewka z cytryn

/

Na 1,2 litra:

  • kg cytryn,
  • 20 łyżek cukru,
  • litr spirytusu 50 %,

Przygotowanie:
Zakupione cytrusy myjemy i obieramy ze skórki, pozostawiając białą poduszeczkę i błonkę na owocu. Tak obraną skórkę kroję, przedkładam do słoja i zalewam spirytusem. Całość odstawiam na 2 tygodnie. Po upływie 2 tygodni przy pomocy gazy lub płótna przecedzam skórki i zlewam nalew. Przecedzone skórki wlewam do przygotowanego i ostudzonego wcześniej syropu.
Do rondelka wsypuje cukier i zalewam to 250 ml wody. Doprowadzam całość do wrzenia i rozpuszczenia cukru. Powstały syrop studzę. Po wystudzeniu syropu dodaję skórki na około 3 do 6 godzin. Po tym czasie przesączam syrop ze skórkami, łączę z nalewem i przelewam do butelek. Tak połączony syrop z nalewem odstawiam na miesiąc czasu.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić wpis!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny