Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Cześć

Zmień ustawienia blokowania reklam !!! Rozwój bloga finansowany jest dzięki reklamie - wspieraj wolny internet.

Nalewka z malin

/

Na 1,5 litra:

  • kg malin najlepiej leśnych,
  • laska wanilii,
  • litr spirytusu 50 %,
  • 1 kg cukru,

Przygotowanie:
Po maliny do tegorocznej nalewki wybrałam się do lasu. Są słodziutkie i najsmaczniejsze pod słońcem. Po zebraniu malin, wsypuję je do słoja z pokrojona laską wanilii, zalewam spirytusem zakręcam i odstawiam w ciemne miejsce na 3 tygodnie. Po upływie trzech tygodni za pomocą gazy przecedzam i zlewam nalew. Do rondelka wsypuje cukier i wlewam pół litra wody. Doprowadzam do wrzenia i rozpuszczenia się cukru. Odstawiam do przestudzenia. Przecedzony nalew wlewam do przygotowanego i ostudzonego syropu. Całość mieszam i rozlewam do czystych butelek. Po dwóch miesiącach następuje degustacja.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić wpis!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny