Na 2,4 litra: 2,5 kg zielonych orzechów włoskich, łyżka cynamonu, 15 goździków, 3 – 5 kropli esencji migdałowej, litr spirytusu 96 % lub 1,5l bimbru 60% 0,5 kg cukru. Przygotowanie: Pamiętajmy, że łupiny z orzechów brudzą. Orzechy zrywam gdy jeszcze można je pokroić nożem (najlepiej zarwać: czerwiec lipiec ). Zerwane orzechy myję i kroję w […]
Tag: orzechy włoskie
Pokrzywa zwyczajna właściwości lecznicze sok z pokrzywy
Autor netmak sty 25 , 19
Daiquiri – drink na szybkie orzeźwienie
Autor netmak gru 12 , 18
Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z bimbru?
Autor netmak gru 12 , 18
Najlepsza na masę – sałatka z kurczakiem i ryżem
Autor Maciej Krysiak lip 27 , 15
- Rotator Formiko FHR 1.000 L
- Tuleja z brązu fi 100 mm, d 105 mm, h 100 mm
- Tuleja ślizgowa z brązu fi 100mm, d 105mm, h 105mm
- Rotator Formiko FTR 4.500 L
- RH50-50 Intermercato hak pod rotator 5t
- Kołowrotek Shimano ULTEGRA CI4+ 5500 XTC
- Kołowrotek Shimano Ultegra FC 4000 XG
- Kołowrotek Daiwa Black Widow BR 3500
- Daiwa Kołowrotek Emcast BR LT 2500
- Daiwa Kołowrotek Emcast BR LT 3000