Aleksander – najlepszy kremowy digestif

/
/
/
849 Odsłon

Niepowtarzalny smak koniaku powoduje, że koktajl ten na długo zapada w pamięć.

Składniki:

  • 60 ml koniaku lub brandy,
  • 60 ml likieru kakaowego,
  • 60 ml śmietanki,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • kostki lodu,

Wykonanie:
Do shakera wrzucam kostki lodu, wlewam koniak, śmietankę oraz likier kakaowy. Całością wstrząsam przez około 20 sekund. Po tym czasie połączone składniki przelewam do dwóch wysokich szklanek, w których wcześniej umieściłam po dwie kostki lodu. Wierzch drinka posypuję gałką muszkatołową. Podaję między posiłkami, idealnie komponuje się z podanym wcześniej ciastem lub deserem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny