Aleksander – najlepszy kremowy digestif

    /
    /
    /
    706 Odsłon

    Niepowtarzalny smak koniaku powoduje, że koktajl ten na długo zapada w pamięć.

    Składniki:

    • 60 ml koniaku lub brandy,
    • 60 ml likieru kakaowego,
    • 60 ml śmietanki,
    • szczypta gałki muszkatołowej,
    • kostki lodu,

    Wykonanie:
    Do shakera wrzucam kostki lodu, wlewam koniak, śmietankę oraz likier kakaowy. Całością wstrząsam przez około 20 sekund. Po tym czasie połączone składniki przelewam do dwóch wysokich szklanek, w których wcześniej umieściłam po dwie kostki lodu. Wierzch drinka posypuję gałką muszkatołową. Podaję między posiłkami, idealnie komponuje się z podanym wcześniej ciastem lub deserem.

    Zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny