Kategoria: Własnym sumptem

    Kiszona kapusta, mój przepis i wskazówki jak zrobić.
    Kiszona kapusta w tradycyjnej kuchni polskiej jest podstawą do zrobienia wielu potraw. Sięgam szybko pamięcią co można zrobić z kiszonej kapusty: bigos, kapusta z grochem, pierogi z kapustą, kapuśniak, surówki … Ilekroć kupowałem w sklepie kapustę zawsze miała ona inny smak i za każdy razem wychodziły mi potrawy, które rzadko przypominały smakiem ideał. Pomyślałem koniec […]
    img

    Wyciskarka do owoców, prasa do wina

    Autor
    kategoria: Własnym sumptem
    data: 22 lipca, 2011
    Użycie wyciskarki do owoców podczas wyrobu wina, nalewki lub soków w znaczny sposób ułatwia pracę i podnosi wydajność. W ubiegłym roku miałem okazję opisać Państwu kilka procesów stosowanych przy wyrobie wina. W omówionych procesach zaprezentowałem możliwości jakie daje zastosowanie wyciskarki do owoców. Kiedy zacząłem wyrabiać wina szybko przekonałem, się że każdy litr okupiony jest dużym […]
    Wysokość ta DIV wymagane do włączenia lepki pasek boczny